Mogelijkheden voor Evry voor macOS

Evry installeren op macOS 10.15 Catalina (en hoger)

Het programma Evry is een Windows applicatie, en kan dus niet zomaar op een Mac geïnstalleerd worden. Om toch van Evry gebruik te maken op een Mac met de nieuwste MacOS zijn er een aantal mogelijkheden:

  • Binnen uw Mac kunt u gebruik maken van ingebouwde hulpprogramma Boot Camp waardoor je Windows op je Mac kunt installeren. Bij het opstarten van je Mac kun je vervolgens kiezen of je de Mac wilt gebruiken of Windows. Binnen de Windowsomgeving kunt u Evry installeren en ook bv. het office pakket waarmee Evry koppelingen heeft. Voor het installeren van Boot Camp en Windows op uw Mac leveren wij geen technische ondersteuning. Voor meer informatie over Boot Camp verwijzen wij u naar http://support.apple.com/nl_NL/manuals/#macos
  • Als u uw Mac- en Windows-programma’s tegelijk wilt kunnen gebruiken zonder opnieuw op te starten, dan kunt u Windows en ook bv. het office pakket waarmee Evry koppelingen heeft installeren met behulp van bv. het programma Parallels. Dit programma zorgt ervoor dat u na het opstarten van uw Mac, u uw Windows omgeving ook kunt starten en u kunt dan ook wisselen tussen Mac en Windows. Voor het installeren van Parallels en Windows op uw Mac leveren wij geen technische ondersteuning. Voor meer informatie over Parallels verwijzen wij u naar http://www.parallels.com/eu/download/desktop/
  • U kunt Evry installeren op een Windows server die via internet te bereiken is, en met uw Mac kunt u vervolgens via een Extern Bureaublad verbinding maken met deze server. Op deze server kunt u Evry installeren en ook bv. het office pakket waarmee Evry koppelingen heeft. Deze dienst bieden wij eventueel ook aan onder de naam EvryOnline. Voor meer informatie over deze dienst verwijzen wij u naar https://www.evry.nl/product/evryonline/

Evry installeren op macOS 10.14 Mojave (en eerder)

Evry werkt t/m macOS 10.14 Mojave direct op de mac. Deze versie kun je bovenaan de pagina downloaden met de knop “Download Evry voor macOS”. Als je deze versie geïnstalleerd hebt en je upgrade daarna de mac naar de nieuwste macOS dan zal Evry niet meer kunnen starten.

Om binnen Evry ook te kunnen werken met Vecozo certificaten, dien je deze te koppelen aan Evry (dit betreft alleen het systeemcertificaat). Hiervoor dien je een backup-bestand van je certificaat op de Mac te hebben. Weet je niet hoe dit moet? Neem dan contact op met Vecozo. Indien je het bestand hebt, ga dan naar de website https://www.evry.nl/certificaatomzetten.

Klik op “Kies bestand”. Navigeer nu op je computer naar het backup-bestand van het certificaat en klik op kies. Vul op de website het wachtwoord van je certificaat in.
Klik nu op “Genereer certificaat” en het omgezette certificaat wordt gedownload naar de Downloads map op je mac als “systeemcert.pem”. Zet deze map open in de finder.

Open een nieuw finder scherm. Ga naar de map Programma’s en selecteer Evry. Houdt op het toetsenbord de Ctrl-toets ingedrukt en klik op Evry en klik op “Toon pakketinhoud”. Je zit nu in de Evry applicatie map. Ga hier naar de map “drive_c” en daarna “Evry”. Sleep nu “systeemcert.pem” van je Downloads naar de Evry map. Nu kun je alle schermen sluiten en kan Evry het certificaat gebruiken.

Klik hier voor de handleiding ‘EVRY INSTALLEREN OP DE MAC’.