Slechts een deel van mijn declaratie is door de verzekeraar vergoed, hoe verwerk ik dit juist in mijn administratie?

Als slechts een deel van de declaratie betaald is, gebruik je “deels crediteren” om aan te geven wat wel betaald is en wat niet. Maar voordat je dat kunt gebruiken dien je eerst de betaling in Evry in te voeren op het tabblad boekhouding. Evry moet namelijk wel weten welk bedrag er wel betaald is, voordat je kunt gaan aangeven hoe die betaling verdeeld is over de consulten in die declaratie. Gebruik je de boekhouding van Evry verder niet dan kun je desnoods de betaaldatum op vandaag zetten om het invoeren van de betalingen nog gemakkelijker te maken.

Kortom, volg de volgende 5 stappen:

Stap 1: Haal alle Vecozo retourinformatie op (op het tabblad declaraties vind je hiervoor een knop)

Stap 2: Voer het daadwerkelijk betaalde bedrag in op het tabblad boekhouding. Koppel de betalingsregel aan de declaratie.

Stap 3: Dubbelklik op het tabblad “openstaande declaraties” op de declaratie en kies: deels crediteren. (Is de knop deels crediteren niet beschikbaar dan is stap 2 nog niet juist uitgevoerd)

Stap 4: Als er Vecozo retour informatie is klik je op de knop “Verwerk Vecozo retourinformatie”. (Is die er niet, dan kun je ook met de hand invoeren wat er wel en niet betaald is)

Stap 5: Klik op OK. Alles is nu deels gecrediteerd.

Nadat je alles verwerkt hebt dien je de problemen met de vrij gekomen consulten natuurlijk wel op te lossen. Is iemand over zijn maximale vergoeding, dan kun je het consult nu omzetten naar een cliënt factuur bijvoorbeeld. Of een foutieve AGB code van een verwijzend arts verbeteren. Hierna kun je de juiste consulten weer opnieuw declareren op de gebruikelijke manier door de declaratie wizard te starten.

Print