Afkeuring 8325

Een consult in je declaratie kan afgekeurd worden met de volgende reden: 8325 – Prestatie is niet toegestaan zonder voorgaande prestatie. Daarmee wordt bedoeld dat je blijkbaar eerst een andere prestatiecode in had moeten dienen. Denk bijvoorbeeld aan een huisbezoek (voor diëtisten 6001), die kan je alleen indienen als je op dezelfde datum ook een ander consult (voor diëtisten bijvoorbeeld 6000) hebt ingediend.

De Achmea verzekeraars en de diëtisten intakes
Sinds eind 2018 controleren de Achmea verzekeraars (bijv. Zilveren Kruis) op het gebruik van het intake consult. Deze intakes zijn sinds 01-01-2018 verplicht om te gebruiken bij de start van de behandeling van een nieuwe cliënt. Wanneer je voor een cliënt nog nooit een intake hebt ingediend, kunnen je “normale” 6000 consulten nu afgekeurd worden, met de bovenstaande reden. Het kan overigens zo zijn dat je 6000 consulten van vorig jaar wel goedgekeurd zijn, ze controleren dat namelijk pas sinds eind 2018. Wat moet je nu doen?

Stap 1: Crediteer de afgekeurde consulten, zodat deze weer vrijkomen om aan te passen.
Stap 2: Pas bij de desbetreffende cliënten het eerste consult van 2019 aan, geef die een INTAKE onderwerp. Let wel op, behoud het aantal minuten, wanneer je 15 minuten hebt behandeld, maak je er nu dus een intake van 15 minuten van!
Stap 3: Declareer de afgekeurde consulten nu opnieuw

Welke INTAKE onderwerpen zijn er:
– 6052: Intake en onderzoek diëtetiek na verwijzing
– 6053: DTD screening en intake en onderzoek diëtetiek

Hoe voeg je die onderwerpen toe?
Ga naar de stamgegevens, tabblad “Consultonderwerpen”, voeg daar een nieuwe aan toe. In dat toevoegscherm kan je overigens eenvoudig de “naam en code uit de prestatiecodelijst” halen. Denk er aan om daarna voor de zekerheid nog even de tarieven van de verzekeraars te synchroniseren.

Print