Handleiding
Voor alle mogelijkheden met de “Two Factor Authenticatie” kun je onze PDF handleiding bekijken. Deze kun je hier vinden.

FAQ

Moet ik “Two Factor Authenticatie” inschakelen?

Nee, voorlopig maken wij het alleen mogelijk op onze servers. Je kunt al je medewerkers opdracht geven om altijd te kiezen voor “Log in zonder Two Factor Authenticatie”. Mogelijk gaan we het in de toekomst wel verplicht stellen.

Wat kan ik doen als ik mijn apparaat met het OTP vergeten ben?

Bel een collega en laat hem/haar op de server de “Two Factor RDP beheertool” opstarten, daarin kunnen ze jouw account selecteren en het OTP zien dat jij nodig hebt. Wat ook mogelijk is, is dat alle medewerkers via de beheer tool sowieso alle QR codes scannen, zodat ze van alle accounts de OTP in hun apparaat zien. Op het moment dat je er zelf niet kan, kan je een collega bellen voor jouw OTP code. Die hoeven dan dus niet de beheertool op de server te starten, maar zien jouw OTP direct in hun apparaat.

Ik heb een nieuwe telefoon, hoe krijg ik daar de code in?

Log in via de code op je oude apparaat, start de “Two Factor RDP beheertool” en scan met je nieuwe telefoon de QR code van jouw account. Heb je je oude apparaat niet meer, zie dan het antwoord op de vraag “Wat kan ik doen als ik mijn apparaat met het OTP vergeten ben?”.
Ben je de enige die het account op de server gebruikt? Dan kan je (of een collega) via de “Two Factor RDP beheertool” jouw QR code resetten. Bij de eerstvolgende inlog krijg je dan een nieuwe QR code in beeld die je kan scannen op je nieuwe telefoon. Let wel op: op alle andere apparaten (van je collega’s bijvoorbeeld) werkt hun OTP voor dit account dan niet meer, die moeten dan ook de nieuwe QR code scannen.

Wij delen Online accounts, kan je dan wel met Two Factor Authenticatie werken?

Ja hoor, dat is geen probleem, meerdere mensen kunnen dezelfde QR code scannen. De eerste die inlogt met een bepaald account ziet de QR code automatisch, de anderen kunnen de eerste 14 dagen nog inloggen zonder OTP en via de beheertool ook de QR code vinden en die scannen.